Rabu, 26 Februari 2014

benefits of lemon juice

benefits of lemon juice Lemon voća se razlikuje od agruma . Iako potiče iz iste porodice , ali limuni su generalno više prijateljski za osobe sa čireva i bolove u stomaku okidač .

Limun je više ovalnog oblika , a debelu kožu i može se generalno konzumirati sa stisnu ili miješa u obliku piće komada . Limun pruža razne hranjive tvari potrebne tijelu , što je posebno vitamin C.

Vidjet ćemo šta koristi za vraga Nadajmo ako jede limun kao doručak izbornika ujutro :

Povećanje imuni tijela

Citirano od learni.st , kaže se da limun može poboljšati imunološki funkcija tijela . Da li su antioksidansi koji igraju glavnu ulogu u tom pogledu . On može pomoći u smanjenju rizika od infekcije respiratornog trakta , pomaže ozdravi upale , kao i antibakterijski .

Kada imate problema sa disanjem , a zatim limuna je najpogodniji da se konzumira kako bi se dobro .

Davanje prirodi alkalne u tijelu

Iako je limun je kiselo , ali ima alkalne osobine tako da se ne napravi diže želudac kiseline .

Tretirajte probavni problemi

Limun zapravo može pomoći liječiti probavne smetnje . Tradicionalno vjerovali , efikasnost sok od limuna u liječenju problema jetre , želuca bolesti , čireva i drugih probavnih problema .

Sadržaj vitamina C može pomoći u sprečavanju bolesti uzrokovane bakterijama zove Helicobacter pilona .

Uljepšajte kože

Antioksidanti u limun sposoban prevazilaženja slobodnih radikala uzrokovana toksina iz zagađenja i izloženosti UV zrake UV A i B. Također sprečava prerano starenje , smanjenjem mrštenje linije na licu .

Nanosi se na kožu , limun može uljepšati lice i blijede tamne mrlje na licu .

Pomoć cure

On je bio bolestan i želio da se brzo oporavi , onda morate da uradite je da jede ovo limuna . Nutritivni pomoći ubrzati zarastanja rana i izvan i iznutra. Spriječiti upala , pomaže bolju apsorpciju hranjivih tvari , pomaže u sprečavanju stresa i zaliječiti rane brže .

Iako nije uvijek prodaje u tradicionalnim tržištima , možete ga kupiti u prodavnici ili supermarket voća . Cijene imaju tendenciju da budu prilično skupo , ali ako ima mnoge prednosti , naravno , nema gubitka kupiti .

Tidak ada komentar:

Posting Komentar